Comemorările dedicate Revoluției din 1989 sunt în plină desfășurare și la Arad, al doilea oraș din România care a ieșit în stradă înainte ca Nicolae Ceaușescu să fugă.
Mai multe evenimente au loc începând de astăzi până luni inclusiv.

1.104 tineri care aprind tot atâtea lumânări pt toți cei 1.104 morți din Revoluția din 1989 vor merge în pelerinaj în Piața Revoluției dn centrul Aradului, locul în care, în urmă cu 30 de ani, s-au adunat peste 100.000 de oameni.

Consiliul local și Consiliul Județean se întrunesc în ședință festivă, iar apoi în Piața Revoluției vor răsuna melodiile cântate în Piața Universității din București și va fi proiectat un film realizat la Arad chiar în decembrie 1989.

Comemorările continuă și sâmbătă, când se vor reface traseele pe care au ieșit în stradă primii arădeni.

Localnicii nu uită că acum în 1989, chiar pe data de 20 decembrie, autoritățile comuniste au luat măsuri speciale în încercarea de a înăbuși Revoluția care cuprinsese și Aradul, iar Generalul Ilie Ceauşescu, care era fratele președintelui comunist Nicolae Ceaușescu.

Municipiul Arad este al 2lea oraş din ţară care s-a solidarizat cu manifestările anticomuniste de la Timişoara în Revoluţia din 1989.

La Arad, au murit 19 oameni și 38 de răniţi în acele zile, iar 5 arădeni au murit Timişoara, Turda şi Bucureşti.