Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Comandantul Spitalului Militar din Brașov preia conducerea Spitalului din Focșani. Spitalul din Deva iese din carantină

Colonelul medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a preluat, de luni, managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, anunță Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

Potrivit MApN, din echipa condusă de colonelul medic Alexandru Keresztes mai fac parte și personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu – ofițer de stat major.

În documentul citat se arată și faptul că Spitalul Județean Deva, condus, de asemenea, de o echipă formată din medici și specialiști militari, a ieșit din carantină, a devenit funcțional și este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19 din zona de responsabilitate.

„În vederea redeschiderii, a fost efectuată dezinfecția terminală, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi și s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar și auxiliar”, anunță MApN.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, dimineața, că întregul management al Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, atât timp cât este instituită starea de urgenţă. Decizia a fost luată împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, Constantin Mîndrilă, s-a izolat într-un hotel după ce a aflat că are COVID-19. El ar fi luat mai multe documente din spital, scrie Mediafax.

Duminică, fostul manager a fost luat cu o izoletă și transportat la spital.

În Focșani, 35 de cadre medicale de la Spitalul Militar s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, în județ au fost testați pozitiv mai mulți pompieri, polițiști, jandarmi sau medici de la Spitalul de Urgență.