Meteorologii au emis, marți, o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru 16 şapte judeţe, valabilă de miercuri ora 6.00 până la ora 20.00. Se va semnala vânt puternic cu rafale de până la 100 de kilometri pe oră, dar ANM anunță și ninsori și polei.

Începând de miercuri de la ora 6.00 până la ora 20.00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 – 75 de kilometri pe oră.

În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80 – 100 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată.

Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45 – 55 de kilometri pe oră.

De asemenea, în jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

Atenţionarea este valabilă pentru județele Suceava, Neamț, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.