Apar primele reacții după declarațiile primarului din Târgu Mureș privind reguli clare pentru cei care vor să facă copii.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și-l cheamă pe primarul PNL, Dorin Florea, la audieri săptămâna viitoare.

„Analizăm nu doar postarea, ci și declarațiile ulterioare, sub aspectul unei posibile fapte de discriminare săvârșită printr-un discurs de ură față de categoriile sociale, respectiv elementul etnic. Am rămas siderat și de comentariile la aceste postări și la reacțiile din societate”, a spus la Europa FM președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminăriivine după ce primarul a scris pe pagina sa de Facebook că viitorii părinţi trebuie să facă dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile sau o situaţie financiară acceptabilă.

Alte reguli se referă la nivelul de educaţie şi la vârsta viitorilor părinţi. „Cine nu îndeplineşte aceste condiţii, dar face totuşi un copil, acesta ar trebui să-i fie luat de stat”, spune Florea.