CNA transmite o informare posturilor de radio și TV în care reamintește de obligațiile acestora de a informa corect publicul, dar și de a asigura ”protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine”, ca reacție la modul în care unele posturi de televiziune au ales să prezinte tragedia de la Caracal.

”Având în vedere modul în care a fost prezentat cazul crimelor de la Caracal, membrii Consiliului Național al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligația de a trata cu decență și responsabilitate acest subiect și de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine, precum și asigurarea informării corecte – prevăzute în legislația audiovizualului.

Menționăm, totodată, că direcția de specialitate din cadrul CNA va realiza o monitorizare de linie pentru a evalua modul în care radiodifuzorii reflectă acest subiect”, se arată în comunicatul CNA.

Moise Guran: „Televiziunile nu fac informare când îţi filmează peste gard o familie care primeşte vestea copilului ucis în chinuri”

Într-o ediție specială România în Direct, Moise Guran a criticat, luni, modul în care tragedia din Caracal este exploatată de unele posturi de televiziune.

”Nu-mi spune că fac informare, când îţi filmează peste gard o familie care primeşte vestea copilului ucis în chinuri(nr. posturile de televiziune). Aia nu e presă.

Această meserie are o etică, are norme. La noi, în presă, la voi, la profesori, la ei, la poliţişti, peste tot avem probleme. Toate vin din politizarea excesivă”, a comentat Moise Guran la finalul ediției speciale România în Direct.