Haos vineri dimineață la Cluj-Napoca, unde zeci de medici de familie nu au putut să ve vaccineze împotriva COVID-19, deși reușiseră să se programeze în platforma electronică creată de STS.

Reprezentanta medicilor de familie din Cluj, Emiliana Costiug, a precizat pentru Europa FM că, odată ajunși la centrele de vaccinare, medicii ar fi constatat că programările lor erau dublate. Așa că au plecat nevaccinați:

„După ce au obținut programarea, la fața locului au fost refuzați de la vaccinare, pe motiv că cereri de vaccinare nu văd, persoanele care au programare și ca urmare s-au suprapus programările. Au fost rugați să se reprogrameze după data de 18.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanta medicilor de familie din Cluj, Emiliana Costiug, spune că medicii din județ au dificultăți mari în a utiliza platforma prin care se programează la vaccinare:

„Medicii de familie s-au programat cu foarte mari dificultăți pe platforma, platforma este foarte greu accesibilă, inclusiv pentru noi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM l-a contactat pe directorul DSP Cluj, însă acesta nu a răspuns.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul colonel Valeriu Gheorghiță, spune într-un interviu acordat Europa FM că de fapt problema nu ține de platforma de programare, ci angajații de la Spitalul Județean au ales să vaccineze mai întâi angajații proprii, neînscriși în platforma națională de programare:

„Practic, s-au suprapus programările personalului propriu din acel spital, persoanele care aveau deja o programare efectuată în platorma infromatică. Programările din Spitalul Județean Cluj nu au fost introduse efectiv în platforma informatică, urmau să fie introduse, dar ele erau programate pe sistemul de programare din spital pentru ziua respectivă, la care s-au adăugat persoanele care erau deja programate în platforma informatică. Eu le-am transmis să fie prioritizate toate persoanele care au programare făcută.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.