DISTRIBUIȚI

Tudorel Toader a făcut publică foaia cu cererea lui de demisie.

Viorica Dăncilă a transmis, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Azi, Klaus Iohannis  a reacționat la decizia remanierii unor miniștri.

”De regulă o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Ori așa ceva este pur și simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice, mai mult voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple.

Am vorbit cu doamna prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la încpeutul săptămânii viitoare”, a comentat, joi, Klaus Iohannis.