DISTRIBUIȚI

Pentru a patra oară o instanţă din România şi-au declinat competenţa în procesul în care ar trebui să se stabilească dacă minora poate părăsi ţara alături de părinţii ei adoptivi.

Iniţial, solicitarea procurorului general interimar, Bogdan Licu, prin care acesta cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa adoptată a fost depusă la Tribunalul Mehedinţi.

De acolo la Drobeta Turnu Severin, iar apoi la Tribunalul Olt.

Acesta din urmă a decis miercuri – ca şi instanţele anterioare, de-altfel – că nu este de competenţa sa acest caz. Următoarea instanţă care ar trebui să se pronunţe este acum Judecătoria Slatina.

De-asemenea, Curtea de Apel Craiova a amânat pentru joi decizia privind revizuirea adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabiliți în SUA.

Tot joi, Secția pentru procurori a CSM va stabili dacă o va suspenda pe procuroarea Maria Pițurcă, cea care – la inceputul lunii – a luat-o cu forța pe Sorina, din Baia de Aramă, de la foştii asistenţi maternali, pentru a o duce la familia sa adoptivă.