DISTRIBUIȚI

Oficial, campania electorală pentru alegerile europarlamentare se încheie sâmbătă la ora 7:00, cu 24 de ore înaintea alegerilor europarlamentare și a Referendumului convocat de Klaus Iohannis.

Conform legislaţiei în vigoare, după încheierea campaniei electorale, se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate. Campania încetează și la posturile de radio și TV.

Duminică, activitatea biroului electoral al secţiei de votare începe la ora 6:00, iar secţiile de votare se vor deschide la ora 7,00, alegătorii putând să îşi exercite dreptul de vot până la ora 21:00.

În ziua votării, între orele 7:00 – 21:00, sunt interzise comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei unde se desfăşoară alegerile.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii. În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării.

Pentru cele două scrutine de duminică, Referendumul și alegerile pentru Parlamentul European, alegătorii vor primi trei buletine – unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.