Campania de vaccinare anti-COVID se extinde de azi în toată ţara.

Primii vaccinați au fost medicii care au tratat primele cazuri de COVID-19.

La Arad s-a vaccinat un pneumolog, la Buzău un infecționist, dar și primul medic infectat cu noul virus.

Imunizările au început și la Spitalul ”Gerota” din București.

Printre primii care au primit serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech este directorul unității medicale – Alida Moise.

Ea a fost infectată cu noul coronavirus în martie și a ajuns în stare gravă la terapie intensivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Arad, primul cadru medical vaccinat anti-COVID azi a fost medicul pneumolog Dana Olar, care tratează pacienți cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În judeţul Vaslui, în perioada 5 – 7 ianuarie, vor fi administrate cele 400 de doze de vaccin care au ajuns în judeţ, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Primele 975 de doze de vaccin anti-COVID care au ajuns în judeţul Prahova au fost epuizate, o nouă tranşă fiind primită luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Liliana Minculescu Maxim. Conform acesteia, în cea de-a doua tranşă au fost primite tot 975 de doze, ele urmând să fie distribuite în cele 14 centre de vaccinare organizate pentru faza I.

La SJU Buzău, primul medic care s-a vaccinat este şeful secţiei Boli Infecţioase, Micu Bogdan. Vor mai fi vaccinate 50 de cadre medicale. În total, 341 de cadre medicale din cadrul spitalului, din totalul celor aproximativ 1.400, s-au înscris pe liste pentru a se vaccina.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr, a fost prima persoană din judeţ care s-a vaccinat, luni, împotriva virusului SARS-CoV-2. „Am decis să fac acest vaccin pentru siguranţa mea şi pentru siguranţa familiei mele, dar şi pentru că îmi doresc să revin la o viaţă normală, aşa cum era înainte de pandemie.”