Călin Popescu Tăriceanu a comentat, miercuri seara, la Antena 3, e decizia PSD privind ministrul Tudorel Toader.

”Cred că a avut un rol important în demersul pe care noi, coaliția PSD-ALDE, l-am făcut pentru a aduce Justiția la normalitate, pentru a rupe legăturile oculte, pentru a repune Justiția în normalitate. Niciun ministru nu a avut curajul să îi clintească un fir de păr lui Laura Codruța Kovesi. Sau cum a fost cererea de revocare a lui Augustin Lazăr.

Eu aș interpreta că sunt gesturi justificate și curajoase. E greu să împaci pe toată lumea. S-a ajuns la această decizie” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

”Revocarea unui ministru este atributul exclusiv al premierului. Decizia nu poate fi contracarată de președinte, este o decizie CCR explicită. Președintele poate interveni la numire. (…) Avem în vedere posibilitatea de a face o restructurare a Guvernului, care să evite piedicile pe care ar putea să le pună președintele”, a mai spus liderul ALDE în aceeași emisiune.

Viorica Dăncilă a transmis, în această seară, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Înainte de anunțul Guvernului, ministrul Tudorel Toader declara că nu i s-a cerut demisia și că ar urma să discute cu premierul abia joi pe această temă.

Senatul a amânat pentru a patra oară, miercuri, dezbaterea și votarea moțiunii simple la adresa lui Tudorel Toader.

Președintele de ședință, Claudiu Manda, a anunțat că în sală au rămas prea puțini demnitari.

Cu puțin timp înainte, conducerea PSD luase hotărârea ca ministrul justiției să fie revocat.