În Capitală, luni începe testarea în masă pentru noul coronavirus.

10.500 de bucureșteni din toate sectoarele și din grupe de vârstă diferite, care s-au înscris în prealabil în program, sunt așteptați pe Arena Națională pentru analize.

Testarea vizează persoanele care nu au simptome de infectare cu noul coronavirus. Nu vor fi teste rapide, ci teste care arată dacă o persoană a dezvoltat anticorpi față de noul coronavirus.

Autoritățile își vor face astfel o idee despre numărul persoanelor care au fost infectate și au dezvoltat imunitate față de acest virus. În funcție de rezultate, se vor stabili, împreună cu autoritățile centrale, și măsurile de relaxare potrivite pentru perioada următoare, a spus primarul general Gabriela Firea.

În primele două zile de la startul înscrierilor, aproape 8.000 de bucureșteni și-au dat acordul pentru a fi testați.

Edilul Capitalei crede că sunt mulți cei care ar vrea să se testeze, dar se tem să nu fie nevoiți să meargă la spital, în urma rezultatului.

Gabriela Firea consideră, de aceea, că Ministerul Sănătății ar trebui să le permită persoanelor infectate, dar cu simptome ușoare, să rămână acasă, într-o cameră separată de restul familiei.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță