DISTRIBUIȚI

Circulaţia va fi restricţionată, începând de miercuri, pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a Podului Grant, informează Primăria Capitalei printr-un comunicat.

‘Primăria Capitalei continuă lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, în acest scop urmând ca o nouă bretea să fie închisă. Astfel, începând cu data de 8 mai 2019, ora 11.00, se va restricţiona circulaţia pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a Podului Grant (aferenta sensului de circulaţie Turda – Crângaşi). Se poate utiliza ca variantă de ocolire strada 9 Mai’, adaugă sursa citată.

Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat, menţionează PMB.

Proiectul este realizat de Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti. Conform aceleiaşi surse, este vorba despre prima intervenţie după mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

‘Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va executa lucrări de demontare a rosturilor de dilataţie existente, de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor şi parapetul de protecţie’, se mai arată în comunicat.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului. Alte lucrări vor fi făcute, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă), menţionează primăria.

Lucrările la pasaj şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în luna septembrie 2018, după ce în baza unei expertize tehnice starea pasajului a fost încadrată ca ‘nesatisfăcătoare’. AGERPRES/(AS – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin)