La sfârșitul acestei săptămâni ar putea începe cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, cea în care vor fi imunizate persoanele din centrele rezidențiale, cei de peste 65 de ani, cei cu boli cronice, precum și cei care lucrează în domenii esențiale.

În Brașov, autoritățile locale fac recensământul angajaților la stat care doresc să se vaccineze.

Cat despre persoanele în vârstă, în Brașov trăiesc aproape 60 de mii. Acestea se pot înscrie pentru vaccinare în unul dintre cele 16 puncte de vaccinare existente în oraș, spune viceprimarul Flavia Boghiu:

La nivelul municipiului Brașov avem 16 puncte de vaccinare, împărțite în patru centre mari în primă fază și pregătim să-l deschidem pe al cincilea.

Am ales să avem mai multe puncte de vaccinare într-un centru, pentru a putea pune la dispoziție infrastructură mare, cum ar fi Sala Sporturilor, tocmai pentru că acestea dispun de multe locuri de parcare, spații ample, în care putem organiza fluxuri de vaccinare paralele.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Municipalitatea va pune la dispoziție inclusiv autobuze pentru cei care trebuie s ajungă la centru pentru vaccinare în etapa a doua:

Vom avea echipe mobile atât pentru cei din centre rezidențiale și pentru cei care nu se pot deplasa, care au un handicap. Pentru cei care se pot deplasa și împlinesc condițiile de vârstă, de stare de sănătate sau de categorie esențială, vom avea mijloace de transport în comun suplimentate, microbuze. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.