Ministrul Transporturilor a declarat că solicitarea pentru deplasarea unui tren cu muncitori români spre Austria a ajuns vineri la instituția oe care o conduce.

Lucian Bode admite că trebuie stabilite reguli clare de transport, la fel ca în cazul muncitorilor care au plecat cu avionul.

„Această solicitare a venit vineri, pe data de 24 aprilie, transmisă de la Ambasada Austriei la București către ministerul nostru, către MAI, după ce eu am declarat public în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Timișoara, că o astfel de solicitare nu există concret la ministerul nostru. Această solicitare a venit între timp, iar acum clarificăm acest condiții”, a spus ministrul la Digi 24.

Potrivit acestuia, trebuie stabilite reguli clare pentru transportul muncitorilor cu trenul, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor care au plecat la muncă în străinătate cu avionul.

„Dacă se dorește deplasarea cu trenul, eu cred că, la fel cum s-a realizat și cu avionul, trebuie să avem clar reguli de la momentul la care pleacă de la domiciliu până în momentul în care ajunge la destinație, în Austria”, a spus Lucian Bode.

Potrivit Mediafax, este 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori provin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel că mulţi dintre aceştia lucrează de mai bine de o lună fără pauză.