Inspectorii Ministerului de Interne și autoritățile județului Călărași au evaluat, miercuri, pagubele produse de tornada care a lovit comuna Dragalina.

18 locuințe și anexe au fost avariate în proporție de până la 100%, potrivit MAI.

Doar două dintre gospodării au asigurare valabilă, adaugă comunicatul.

În urma raportului de evaluare, “au fost identificate și dispuse măsurile legale necesare pentru despăgubirea persoanelor afectate și refacerea proprietăților care au fost avariate.​ Astfel, prin grija autorității publice locale, s-a demarat procedura de acordare de ajutoare, constând în țiglă și tablă pentru acoperișurile afectate”.

Efective ale MAI au desfășurat marți, misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcție care puteau fi luate de vânt și pentru ridicarea copacilor căzuți pe carosabil.

O tornadă de proporții s-a format în zona localității Drajna – Călărași, fiind surprinsă de mai mulţi şoferi, care au postat imaginile video pe rețelele de socializare.

Rafalele puternice de vânt au răsturnat un autocar 40 de persoane la bord.  Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în județ, iar şapte persoane au fost rănite, dintre care una în stare gravă.