DISTRIBUIȚI

În ultimul BAROMETRU EUROPA FM, realizat de IMAS la comanda Europa FM, respondenții care și-au manifestat intenția de a vota PSD, ALDE sau PRO România au fost întrebați și pe cine ar alege ca președinte al României, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale.

Între votanții PSD, ALDE și PRO România, Călin Popescu Tăriceanu ar câștiga cele mai multe voturi, cu 37,4%, în creștere față de luna februarie 2019. Victor Ponta și Gabriela Firea înregistrează scăderi față de luna februarie, în timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, înregistrează o ușoară creștere, având acum 13,1%, față de 12,7% în urmă cu o lună.

La nivelul tuturor votanților participanți la sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM, ordinea preferințelor pentru alegerile prezidențiale arată astfel:

Pentru Klaus Iohannis ar vota 44.3% dintre cei care ajung la urne, cu trei procente mai mult față de luna februarie. În creștere este și candidatul aflat pe locul al doilea – Călin Popescu Tăriceanu – liderul ALDE ar obține 18%.

Fostul premier, Victor Ponta, scade în preferințele votanților, dar rămâne pe locul al treilea.

Dacian Cioloș , președintele PLUS, se menține pe locul al patrulea, cu același număr de procente ca luna trecută.

Liviu Dragnea – liderul Partidului Social Democrat – rămâne pe locul al cincilea, dar crește cu 2 procente, ajungând la 8% din intențiile de vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.