DISTRIBUIȚI

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai.

Este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014.

Europa FM a căutat să afle și în această lună care sunt opțiunile de vor ale românilor. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, PSD, Alianţa 2020USR-PLUS și Pro România ar înregistra o scădere față de datele din BAROMETRU EUROPA FM pentru luna februarie, în timp ce PNL, ALDE și PMP ar fi în creștere.

Procentele din grafic provin din opțiunile valide:

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.