DISTRIBUIȚI

Austria va refuza intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia, a declarat marți cancelarul Sebastian Kurz.

O măsură similar a mai luat Republica Moldova, dar aceasta îi vizează doar pe cetăţenii străini care vin cu avionul din orice ţară afectată de coronavirus.

Măsura impusă de Austria are o singură excepţie: este vorba de persoanele care au o adeverinţă de la medic, prin care să demonstreze că sunt sănătoşi.

Anunțul cancelarului austriac vine la o zi după ce premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat închiderea graniţelor, până luna viitoare, în încercarea de a ţine sub control răspândirea coronavirusului.

Austria a declarat anterior că va introduce controalele de sănătate la granița cu Italia, vizând în special maşinile cu plăcuțe de înmatriculare italiene.

Zborurile directe către orașele italiene Milano și Bologna, precum și către Iran și Coreea de Sud au fost suspendate.

Austria a avut până acum 157 de cazuri confirmate și niciun deces, comparativ cu peste 9.000 de cazuri în Italia și 463 de decese.

Cancelarul și ministrul de Interne , Karl Nehammer, au anunțat alte măsuri, inclusiv interzicerea evenimentelor interioare de peste 100 de persoane și evenimente în aer liber de peste 500 de persoane.

Prelegerile universitare se vor opri luni cel târziu, iar companiilor li se cere să lase personalul lor să lucreze de acasă.