DISTRIBUIȚI

Australianca Kate Miller-Heidke, cu melodia “Zero Gravity”, se numără printre artiştii care s-au calificat în finala Eurovision 2019, după semifinala de marţi, organizată în orașul israelian Tel Aviv.

Acesteia i se alătură reprezentanţii din Grecia (Katerine Duska, cu “Better Love”), Islanda (Hatari, cu “Hatrio mun sigra”), Belarus (Zena, cu “Like It”), Serbia (Nevena Božovi, cu “Kruna”), Cipru (Tamta, cu “Replay”), Estonia (Victor Crone, cu “Storm”), Cehia (Lake Malawi, cu “Friend of a Friend”), San Marino  şi Slovenia (Zala Kralj & Gašper Šantl, cu “Sebi”).

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2019 este programată joi, când reprezentanta României, Ester Peony, va intra în competiţia cântecului european, cu “On a Sunday”, pe poziţia a şasea.

Finaliştii au fost aleşi în urma voturilor publicului şi juriilor de specialitate.

Show-ul primei semifinale de marţi a fost deschis de Netta Barzilai, care a cântat piesa ce i-a adus trofeul Eurovision de anul trecut – “Toy”. În timpul votului publicului, pe scena de la Tel Aviv a cântat Dana International, care a câştigat Eurovision 1998.

Finala se va desfășura sâmbătă.