DISTRIBUIȚI

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989.

Într-o declarație de presă la sediul Ministerului Public, Augustin Lazăr a spus că dosarul Revoluției a fost una dintre cauzele asumate în proiectul său managerial cu care a câștigat concursul pentru numirea în funcție.

Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. “Sunt niște cifre ilustrative pentru volumul impresionant de muncă.
Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obținute după iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea urmăririi penale” – a spus procurorul general.

Augustin Lazăr a subliniat că la soluționarea acestui dosar istoric a contribuit o echipă de procurori militari, din elita Ministerului Public şi că în arhivele unor instituții se aflau probele concludente.

El a mulţumit MApN – pentru identificarea mai multor documente militare de arhivă, Senatului – pentru declasificarea stenogramelor comisiei pentru cercetarea eveniemntelor din 89, CNSAS-ului– pentru informațiile puse la dispoziție, SRI-ului – pentru identificarea, declasificarea multor documente militare de arhivă, dar şi MAI și STS – pentru sprijinul logistic oferit.

“Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani. Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989.”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 252