Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Au început audierile la TAS în cazul Simonei Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj. Decizia Tribunalului TAS este așteptată peste câteva zile | AUDIO

La Lausanne, în Elveția, au început audierile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul Simonei Halep. Fost numărul 1 mondial, jucătoarea de tenis a fost suspendată timp de 4 ani pentru dopaj și cere ca sancțiunea să fie anulată sau redusă. Audierile se vor desfășura până vineri și vor avea loc cu ușile închise.


https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2024/02/07feb-11-Flori-–-sandwich-–-audieri-Halep-la-TAS.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep ar putea veni peste câteva zile, după finalizarea audierilor sau peste câteva luni.

Programate pe parcursul a trei zile, până vineri după-amiaza, audierile se desfășoară cu ușile închise, deoarece niciuna dintre părți nu a cerut o audiere publică, precizează Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Sunt audiate întâi părțile implicate, Simona Halep și reprezentanții Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis, apoi martori și experți.

Simona Halep a ajuns la Tribunal, însoțită de avocați. TAS A precizat că sportiva nu va face nicio declarație pentru presă până nu se încheie audierile.

Jucătoarea de tenis a fost suspendată timp de 4 ani, până pe 6 octombrie 2026, pentru dopaj. Decizia a venit din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis, după ce, în urma unui test antidoping la US Open în 2022, a fost identificată în urină substanța interzisă roxadustat. Apoi, au fost constatate nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

Într-un interviu acordat, în urmă cu mai bine de o lună, postului de televiziune Euronews, Simona Halep a spus că știe că e curată și că nu a făcut nimic greșit.

„Știu că nu am făcut nimic greșit și știu că sunt curată”, a spus Halep.

Simona Halep a luat supliment alimentar contaminat cu substanța interzisă, supliment recomandat de fizioterapeuta din echipa antrenorului ei, Patrick Mouratoglu, cu care jucătoarea de tenis s-a consultat înainte de a lua suplimentul.

Decizia TAS este una finală și inatacabilă. O nouă contestație mai poate fi depusă apoi la Tribunalul federal elvețian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Şase ghete de baschet, purtate de Michael Jordan, fostul superstar al NBA, au fost vândute la licitaţie pentru opt milioane de dolari | AUDIO