Asociațiile de prevenire a violenței domestice cer autorităților să vină cu măsuri suplimentare de protecție în această perioadă.

Acestea avertizează că femeile aflate în situații de risc pot suferi noi agresiuni și cer mai multă implicare din partea Poliției Locale, care ar putea să verifice respectarea ordinelor de protecție.

Camelia Proca reprezintă Organizația A.L.E.G:

Dacă se poate ca în cazul unei persoane plasate în carantine, Poliția să facă verificări zilnice, pentru a vedea dacă persoana a părăsit sau nu domiciliul, poate o măsură similară s-ar putea lua și în cazul violenței domestice, pentru că riscurile sunt uneori foarte mari.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit statisticilor, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, în Europa incidența cazurilor de violență domestică a crescut cu aproximativ 30%.

În România nu s-a făcut o statistică, însă organizațiile care protejează femeile abuzate au primit foarte multe solicitări de ajutor.

Au fost foarte multe femei care ne-au contacta pentru prima oară dacă sunt sau nu într-o relație abuzivă. Foarte multe femei și-au pus semne de întrebare. Avem o pandemie de violență domestică, iar ea nu dispare de la sine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.