La Constanța a avut loc în această dimineață Slujba de Sfințire a Apei în ajunul zilei de Bobotează. Zeci de persoane s-au strâns în fața Catedralei arhiepiscopale. Când s-a urcat pe platforma special ridicată pentru ceremonia de sfințire, Arhiepiscopul Teodosie s-a dezechilibrat și era să cadă, dar a fost ținut de cei din jurul său.

Au fost și oameni care nu purtau măștile de protecție.

Zeci de persoane s-au strâns de dimineață în fața Catedralei arhiepiscopale din Constanța pentru a participa la Slujba de Sfințire a apei.

Unele persoane nu purtau masca de protecție și nu păstrau nici distanța. Din nou, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a refuzat să poarte masca de protecție în timpul slujbei oficiate în aer liber.

Apa sfințită va fi îmbuteliată în 120.000 de sticle ce vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează. Jandarmii din Constanța spun că la slujba de mâine oficiată în portul Tomis nu pot participa mai mult de 3.000 de persoane, pentru a se putea respectaa distanțarea.

În București, la Patriarhie au fost luate măsuri speciale pentru slujba de mâine. NU vor mai fi  vasele mari cu apă iar credincioșii vor trece rând pe rând pe lângă altarul de vară și vor primi câte o sticlă de un litru cu apa sfințită. Accesul va fi permis de la ora 7, iar masca este obligatorie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu