Trei cinematografe şi 5 săli de sport din Arad se vor transforma în centre de vaccinare anticovid.

Este vorba despre cinematografele ”Arta”, ”Solidaritatea” și ”Grădiște”, care sunt închise de câteva săptămâni. Sălile de sport care vor găzdui vaccinarea sunt atât în Arad cât și în câteva localități învecinate.

De asemenea, vaccinarea se va face în cămine culturale sau case de cultură, săli de evenimente sau în imobile ale cultelor religioase. În total, DSP a esttimat că sunt necesare 90 de echipe de vaccinare în cele 26 de centre, cărora li se vor adăuga 19 echipe mobile. Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiș: ”Avem 26 de centre la nivelul județului, așezate în așa fel încât toată populația prioritară să ajungă cât mai facil”.

Lista cu locurile în care vor funcționa centrele în etapa a 2-a a campanie de vaccinare va fi definitivată de către Direcția de Sănătate Publică Arad, care a dat termen ca toate să funcționeze din data de 15 ianuarie.

Vaccinarea se va mai face în centre de zi pentru copii şi vârstnici ale autorităţilor locale, în foste unităţi şcolare sau internate, în cabinete medicale sau secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu