O fabrică de confecții din Brăila și-a suspendat activitatea, după ce câteva zeci de angajați au fost testați pozitiv cu Covid 19.

Direcția de Sănătate Publică a recomandat altor câteva sute de salariați să se izoleze la domiciliu pentru a limita răspândirea virusului.

42 de angajați ai fabricii de confecții din Brăila sunt infectați cu noul coronavirus, a anunțat prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

În urma anchetei epidemiologice, Direcția de Sănătate Publică Brăila a stabilit că alți 343 de salariați ai fabricii au intrat în contact cu colegii bolnavi de Covid 19.

Acestora li s-a cerut să se izoleze la domiciliu, pentru ca virusul să nu se răspândească în fabrică și în comunitate. Unitatea de producție din Brăila are, în total, 476 de angajați. Trebuie spus că, până în urmă cu o lună și jumătate, Brăila se număra printre județele cu număr redus de infectări cu noul coronavirus.

După relaxarea măsurilor de restricție, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid 19 a crescut exponențial, ajungând în prezent la aproape 350.

10 persoane au pierdut lupta cu boala.