Anchete la un Centru de plasament din Voluntari, unde a fost bătut un copil pentru că sărea pe saltea. Specialiștii atrag atenția că metodele folosite sunt de neacceptat.

Băiatul bătut nu este singurul copil agresat în centru, motiv pentru care pe numele paznicului a fost depusă și o plângere penală.

Autoritățile s-au autosesizat după ce imagini cu copilul agresat au apărut pe internet.

La un moment dat, o angajată a centrului îl amenință pe copil cu Salvarea.

Mădălina Turza, președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, spune că aceasta este o practică frecventă în căminele de copii.

”Amenințarea cu salvarea este o practică a unor educatori agresori care îi duc pe copii la spitalul de psihiatrie atunci când au probleme de comportament pentru a-i cuminți, să spunem așa, chimic. Copiii sunt amenințați și sunt speriați de foarte multe ori cu spitalul de psihiatrie”, spune Mădălina Turza.

Autoritatea a trimis în regim de urgență o echipă de control. La fel și Poliția Ilfov, care a deschis un dosar penal pe numele paznicului pentru agresarea unui minor. La rândul său, consiliul județean Ilfov a promis măsuri până la sfârșitul săptămânii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae