Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Anchete epidemiologice în cazul italianului infectat cu noul coronavirus

Sunt în desfășurare ample anchete epidemiologice după confirmarea că un italian internat la Rimini cu noul coronavirus s-a aflat, weekend-ul trecut, în România.

Rude ale bărbatului, căsătorit cu o româncă, au fost izolate la domiciliul din localitatea gorjeană Bâlteni.

În cele 4 zile petrecue în România, italianul a avut numeroase întâlniri cu diverse persoane, inclusiv cu funcționari ai statului și afaceriști, și a luat parte la vânătoare.

Mai multor persoane li s-au prelevat probe și trimise la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, fiind așteptate rezultatele.

Italianul a ajuns în România pe 19 februarie, aterizând pe aeroportul din Craiova. De acolo, a plecat în comuna Bâlteni la socrii săi.

Bărbatul a fost însoțit de fiul său, în vârstă de 12 ani, și de un alt cetățean italian, a care-i identitate nu este încă știută.

În Gorj, a trecut prin 5 localități, inclusiv în municipiul Târgu-Jiu, unde deține o locuința, s-a întâlnit cu zeci de persoane, funcționari, oameni de afaceri și cunoștințe.

Doi primari din Gorj cu care s-a întâlnit susțin că cetățeanul italian le-a spus atunci ca are febră, dar au crezut că are viroză.

Italianul a plecat pe 22 februarie, cu un avion care a decolat tot de pe aeroportul din Craiova.