DISTRIBUIȚI

Înainte de Ziua Franței, ambasadoarea Michele Ramis a vorbit despre legăturile României cu țara ei la recepţia oferită pentru a marca Ziua Naţională a Republicii Franceze.

„România este pentru Franţa un partener esenţial în această regiune a Europei”, a spus oficialul francez.

„Cunoaştem ataşamentul poporului român faţă de Europa şi de proiectul politic european. Europa este bunul nostru comun, proiectul nostru măreţ în faţa provocărilor cu care ne confruntăm, fie că provin din exteriorul sau din interiorul Uniunii Europene”, a punctat ea. „În ciuda unei agende încărcate şi a unor constrângeri politice puternice, pe durata preşedinţiei române s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte numeroase dosare, dintre care unele sunt deosebit de importante pentru Franţa”, a evidenţiat Michele Ramis.

În discursul său, diplomatul francez a amintit că, anul acesta, relaţiile bilaterale au fost marcate de Sezonul Franţa – România, care se încheie duminică.

„Acest Sezon a fost un veritabil succes, în special în rândul tinerilor, cu peste 800 de evenimente organizate în 160 de oraşe diferite din Franţa şi România şi le-a permis cetăţenilor noştri să se redescopere”, a arătat ambasadoarea, care a reamintit că manifestarea se va încheia cu o serie de evenimente, cu intrare liberă, în Parcul Carol din Bucureşti.

Michele Ramis a vorbit şi despre prezenţa economică a Franţei în România, cu peste 2.300 de companii, care asigură 120.000 de locuri de muncă.

„Desigur, pentru a continua să se dezvolte, aceste investiţii au nevoie de predictibilitate legislativă şi reglementară şi de un mediu favorabil. Şi apreciem angajamentul autorităţilor române în acest sens”, a afirmat ea.