DISTRIBUIȚI

Duminică dimineață la 7, peste 18 mii de secții de votare se vor deschide pentru mai bine de 18 milioane de români cu drept de vot din țară, în cadrul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.
Se poate merge la vot cu un act de identitate valabil. În urma prezentării acestuia la secția de vot, veți primi un buletin de vot în interiorul căruia sunt înscriși cei 14 candidați la alegerile prezidențiale, pe două pagini, precum și partidul pe care îl reprezintă, acolo unde este cazul. Locul pe care îl ocupă pe buletinul de vot fiecare candidat a fost stabilit prin tragere la sorți. Buletinul de vot trebuie să aibă, pe fiecare pagină, ștampila circulară a Biroului Electoral Central.
În cazul în care nu aveți un act de identitate valabil, vă poate fi elibera în regim de urgență unul nou la biroul de evidența populației de care aparțineți. Ghișeele și-au prelungit programul în acest weekend.
Dacă președintele biroului electoral central al secției de votare constată că există motive pentru care nu puteți vota singur, se poate să fiți însoțiți în cabină de o persoană aleasă de dumneavoastră. Aceasta nu poate fi însă din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor.
Scrutinul din acest an a avut parte de două premiere pentru votul din străinătate… posibiliatea de a vota prin corespondență și 3 zile de vot la urne.